PARMA. kunststad

head1.gif (10205 byte)

Welkom in Parma, één van de mooist steden van Italiё.

Parma is één van de mooiste kunststeden van Italiё, het doel van het cultureel toerisme en gastronomisch toerisme, bekend om de vele antieke bouwwerken, kastelen, kunst, gastronomie en opera.  

Parma is de geboortestad van Parmigianino, Gian Battista Bodoni, Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini en in 1900 van Giovannino Guareschi (auteur van Don Camillo), Attilio Bertolucci (poeta) en Bernardo Bertolucci (regisseur).

Parma is van romeinse oorsprong met daardoor prachtige antieke romeinse bouwwerken. Het hoogtepunt van de faam van Parma was rondstreeks de periode van het Graafschap van Parma, Piacenza en Guastalla. Eerst de familie Farnese, daarna Borbone, en tijdens de periode van Maria Luigia van Oosterijk (echtgenote van Napoleon), zeer geliefd door de parmaanse inwoners.

parma italie Vandaag de dag staat Parma bekend in heel de wereld vanwege het Theater Regio, het Parma voetbal, Parmalat, Barilla, thermalen van Salsomaggiore, parfum (viooltje van Parma), vanwege de gastronomie en de etenswarenprodukten van allerhoogste kwaliteit, parmezaanse kaas, salame, pasta etc. 

CLUB PARMIGIANI NEL MONDO    
 

 
.Visitare Parma:
.Parma in italiano
Parma - englishParma - deutchParme - francoiseParma - spanish
 
parma shop .Shopping on line
.shopping a Parma in italiano
food and shopping a Parma - englishshopping a Parma - deutchParme shop franceParma - english
 
.Hotel on line
.turismo e hotels a Parma in italiano
travel - hotels in Parma englishhotel a Parma - deutchParme hotelParma - spanish


Ham uit Parma
Parmezaanse kaas

Culatello di Zibello
Aceto balsamico