PARMA - er en av Italias vakreste byer og er

head1.gif (10205 byte)
parme

Parma er en av Italias vakreste byer og er et kulturelt og gastronomisk turistmål. Byen er kjent for sine monumenter, slott, kunst, kjøkken og operamusikk.

Parma er fødebyen til Parmigianino, Gian Battista Bodoni, Giuseppe Verdi og Arturo Toscanini, og samtidige nøkkelfigurer som Giovannino Guareschi (forfatteren til Don Camillo), Attilio Bertolucci (poet) og Bernardo Bertolucci (regissør).

Byen er av romansk opprinnelse og har fantastiske romanske monumenter. Byen opplevde sin storhetstid under Hertugdømmet i Parma, Piacenza og Guastalla, først under familien Farnese, deretter under familien Borbone, og i regeringstiden til Marie Louise fra Østerrike (hustruen til Napoleon), som var elsket av Parmas innbyggere.

italien parma
  I dag er byen verdenskjent for sitt Teatro Regio, Parma fotballklubb, Parmalat (produsent av melke- og yoghurtprodukter), Barilla, Termene i Salsomaggiore, parfymene (Violetta fra Parma), sitt kjøkken og sine matvarer av veldig høy kvalitet: skinke, parmesanost, salami, pasta, osv..

CLUB PARMIGIANI NEL MONDO    
 

 
.Visitare Parma:
.Parma in italiano
Parma - englishParma - deutchParme - francoiseParma - spanish
 
parma shop .Shopping on line
.shopping a Parma in italiano
food and shopping a Parma - englishshopping a Parma - deutchParme shop franceParma - english
 
.Hotel on line
.turismo e hotels a Parma in italiano
travel - hotels in Parma englishhotel a Parma - deutchParme hotelParma - spanish


Parma Skinke
Parmigiano-Reggiano
Balsamisk Vineddik