PARMA - Parma is één van de mooiste Italiaanse steden.

head1.gif (10205 byte)

Parma is één van de mooiste Italiaanse steden. Doel van cultureel en gastronomisch toerisme, bekend voor zijn monumenten, de kastelen, de kunst, de keuken en de lyrische opera. Geboortestad van de schilder Parmigianino, van Gian Battista Bodoni, van Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini. In de jaren 900 stad van Giovannino Guareschi (schrijver van Don Camillo), Attilio Bertolucci (dichter) en Bernardo Bertolucci (regisseur).

Als stad van romeinse oorsprong, met prachtige romeinse monumenten, beleefde Parma zijn hoogtepunt onder het hertogdom van Parma, Piacenza en Guastalla. Eerst met de Farnèse, dan met de Bourbons en tenslotte onder de heerschappij van Marie-Louise van Oostenrijk, vrouw van Napoleon en erg graag gezien bij de inwoners van Parma.

Vandaag is Parma wereldwijd beroemd voor zijn Koninklijk Theater, de voetbalploeg van Parma, de zuivel van "Parmalat", de pasta van "Barilla", de thermale kuuroorden van Salsomaggiore, de parfums zoals het "Viooltje van Parma", de keuken en de etenswaren van de hoogste kwaliteit: hesp, parmezaanse kaas, salami, pasta, enz. Kom Parma bezoeken en breng er het weekend door!
skeda.gif (253 byte)
.Visiter Parma:
.Parma in italiano
Parma - englishParma - deutchParme - francoiseParma - spanish
menuskeda.gif (253 byte)
parma shop .Shopping on line
.shopping a Parma in italiano
food and shopping a Parma - englishshopping a Parma - deutchParme shop franceParma - english
menuskeda.gif (253 byte)
.Hotels on line
.turismo e hotels a Parma in italiano
travel - hotels in Parma englishhotel a Parma - deutchParme hotelParma - spanish