GASTRONOMISCHE SPECIALITEITEN UIT PARMA
(Italiё)

Parmezaanse kaas - Culatello di Zibello - Vijn

HAM UIT PARMA - PROSCIUTTO DI PARMA


Prosciutto di Parma Jambon de Parme


Gezien, gehoord, geroken, aangeraakt en geproeft. De ham uit Parma raakt al de zintuign aan. Het tintelend genot van de smaakpupillen papille is het eindresultaat van een triomf over genot en gevoelens…
De etenswaren mode verandert met de tijd terwijl de traditie blijft. In dit chaotisch tijdperk waar een enorme hoeveelheid van etenswarenprodukten wordt aangeboden zonder naam of merk, met een smaak die achterwege gelaten wordt, produkten zonder enige culturele oorsprong en zonder een gebalanceerd voedingsstofgehalte, wel in dit tijdperk bllijft de Parma-Ham een vast punt in de traditionele italiaanse gastronomie.
De Parma-Ham is gegarandeerd door een daarvoor bestemd consortium (Consorzio del Prosciutto di Parma) dat de produktie en kwaliteit beschermt en controlleert en waardoor de Parm-Ham aan iedereen, van de beginkok tot de chef in de meest belangrijke restauranten, een onmiskenbaar succes aanbiedt. Dat de Parma-Ham werkelijk iets heel speciaals is dat weet iedereen: gezond etenswaren, gebalanceerde voedingsstoffen
• energie 100 gr.:325 K. caloriёn 1333 KJ
• eiwitten 100gr.:
• protidi= 27,00 gr.
• lipidi = 23,00gr.
• glucidi = 0,00 gr., zoet en toch pittig (dankzij de juiste zouting en ligging), goed voor welk gerecht dan ook, van simpel broodbeleg tot gekookte en geraffineerde maaltijden.
 

Prosciutto di Parma- ham uit
 

 

 

 

 

Parma ham uit

KARAKTERISTIEKEN

De echte Parma-Ham is minsten 14 tot 18 maanden oud; de plakjes zijn noch dun noch dik, de Parm-Ham heeft een roze kleur in het magere gedeelte en is wit in het vette gedeelte (N.B: het vet van de Parma-Ham wordt nooit weggegooid, integendeel men kan de Parma-Ham slechts in zijn geheel proeven wanneer al de gedeeltes geproeft worden, wij herinneren u hierbij er ook aan dat het vet geen saturo is en het cholesteroolgehalte wordt hierbij dus niet verhoogd).

 

 
Parma sinke

 

gastronomia parma

Home

info@parmaitaly.comProduced by ParmaItaly