PARMAN GASTRONOMISTEN TUOTTEIDEN
(ITALIA)

Parmigiano Reggiano Juusto - Parmankinkku - Culatello di Zibello - Salame di Felino - Coppa di Parma - Fiocco di prosciutto


PARMAN VIINIT


Colli di Parma Rosso DOC  

Klassinen tuore ja vivahteikas Parman kukkuloiden punaviini. Alkuperänimitys on varattu viinille joka on valmistettu rypäleistä seuraavissa prosenttiosuuksissa: Barbera (60% - 75%); Bonaria ja Croatina yksin tai yhdessa, 25% - 40%.

Rosso Colli di Parma soveltuu sen sijaan hyvin paistien, haudutetun lihan, Parmigiano Reggianon ja etenkin Parman keittiön tyypillisten keittojen kanssa.

Väri: voimakas rubiininpunainen, violetin vivahteita
Tuoksu: vakaa, voimakas, hedelmäinen
Tarjoilulämpötila: 10-16°C
 


VIINI MAKU LAMBRUSCO
 

VIINI SAUVIGNON
 

Sauvignon DOC
 

Parman kukkuloilla ja erityisesti Maiaticon alueella, val Baganzassa ja Arolassa, val Parmassa, rinteillä jotka ympäröivät poikkeuksellista ja vierailtavaa linnaa Castello di Torrechiara, tuotetaan viinirypäleitä joista saadaan Sauvignon viiniä.

Tämä viini on miellyttävä aterian tai vivahteikas jälkiruoan kanssa, miellyttävä ja aromaattinen tuoksu, harmoninen maku, kuiva tai makea, normaali tai kuohuviini alhainen alkoholiprosentti (10.5 °), sopii hyvin alkupalojen ja kasvisruokien kanssa; täydellinen, kun makea, hedelmäisten jälkiruokien kanssa. Tarjoillaan jäähdytettynä, se on valkoviini joka sopii hyvin Parmankinkun kanssa nautittavaksi

Väri: oljenkeltainen
Tuoksu: vakaa, aromaattinen, voimakas, hedelmäinen
Tarjoilulämpötila: 6-10°C
 
Malvasia DOC

Parman kukkuloilla val Parmassa, rinteillä jotka ympäröivät poikkeuksellista ja vierailtavaa linnaa Castello di Torrechiara alle 400 metrin korkeudessa, viljellään aromaattista Malvasia di Candia josta saadaan "Malvasia dei Colli di Parma" (DOC).

Tämä viini on miellyttävä aterian tai vivahteikas jälkiruoan kanssa, miellyttävä ja aromaattinen tuoksu, harmoninen maku, kuiva tai makea, normaali tai kuohuviini alhainen alkoholiprosentti (10.5 °), sopii hyvin alkupalojen ja kasvisruokien kanssa; täydellinen, kun makea, hedelmäisten jälkiruokien kanssa. Malvasia Colli di Parma on valkoinen kuohuviini joka soveltuu hyvin Parman leikkeleiden ja perinteellisten pääruokien kanssa nautittavaksi, kuten anoliinien tai yrttitortellien kanssa.

Väri: oljenkeltainen
Tuoksu: vakaa, aromaattinen, voimakas, hedelmäinen
Tarjoilulämpötila: 8-10°C
 Malvasia vino Parma
 


vino otello lambrusco

Otello Nero di Lambrusco
Cantine Ceci

Numero yksi Rossi Spumanti 2009
 

Pidetään Cantine Cecin mestarityönä.
Korjataan lokakuun alussa, kuoret hajoavat alhaisessa lämpötilassa 5 - 7 päivässä.
Erikoinen violetinpunainen väri ja mansikoiden, karhunmarjojen ja vadelmien täydellinen ja kiehtova tuoksu metsän aromeilla.
Hyvä tanniini jota pehmentää korkea jäännössokeripitoisuus
Soveltuu kaikkien Parman keittiön erikoisuuksien kanssa ja ei ainoastaan.

Viiniköynnös: Lambrusco vaaleanpunainen marja
Nimitys: Emilia IGT
Alkoholipitoisuus: : 11,5°
Tarjoilulämpötila: 12-13°C
 

S.St.9 Pétillant Brut Rosé
Cantine Ceci

Italian parhaimman kuohuviinin pullon esteettinen tyyli ja kuva
 

Tämä viini on brut rosé charmat 50% Lambrusco ja 50% Sangiovese, valmistettu valkoviiniksi.
Saadaan parhaista Lambruscon ja Sangiovesen viinirypäleistä Brisighellan kukkuloilta.
Edustaa erinomaista brut kuohuviiniä joka tulee valkoviinin valmistuksesta ja kahden eri punaisen marjan yhdistelmästä ja se yhdistää virtuaalisesti Emilian ja Romagnan ottamalla historiallisen nimen Strada Statale n.9 (Via Emilia) joka yhdistää kaksi maantieteellistä aluetta.
Soveltuu hyvän kala-aterian kanssa ja erittäin hyvin alkuviiniksi.

Viiniköynnös: 50% Lambrusco ja 50% Sangiovese
 spumante ros�
 
vino lambrusco marcello gran cr�
 

Lambrusco Marcello
Cantine Ariola

Parhaimmat Helmeilevät 2009

Suuri Kultamitali Vinitaly 2009
 

Parman tärkein viini, punainen ja voimakas vaahto, täyteläinen ja voimakas väri, orvokin tuoksuinen.
Ariolan viinitarhat lepäävät ensimmäisillä kukkuloilla, jotka näkyvät hedelmällisinä Pon tasangolla, 220-300 metrin korkeudessa.
Maaperän laatu, saviperäinen, sen kaltevuus, sopii hyvin ojitukseen ja viiniköynnösrivien suuntaus jotka nauttivat lempeästä auringonvalosta, luo parhaat edellytykset terveen ja tuoksuvan hedelmän kypsymiselle, tärkein Ariolan suurien viinien salaisuus.
Ariolan tiloilla sadonkorjuu tehdään innovatiivisesti jotka samanaikaisesti arvostavat perinteisiä tapoja; viiniköynnösten hedelmä korjataan huolella jotta pidetään ennallaan jokaisen tertun arvokas sisältö murskauksen aikana.

Viiniköynnös: 90%Lambrusco Maestri, 10% Cabernet
Nimitys: Emilia IGT
Alkoholipitoisuus: 11°
Tarjoilulämpötila: 10-16°C
 

 


gastronomia parma

Home

info@parmaitaly.comProduced by ParmaItaly.com